CARRERA
NAVIGATIEMENU
TITELSPECS
Tour d’Alain
ISBN: 9789048812868
NUR: 440
BINDWIJZE: Gebonden
PAGINA'S: 256
STATUS: Verschenen
DATUM: April 2013
PRIJS: € 25.00
BOEKEN - TITELPAGINA
  • Info
  • Quotes
Tour d’Alain
Een culinaire reis door Frankrijk
In Tour d’Alain neemt Alain de lezer mee op een unieke culinaire reis door zíjn geliefde Frankrijk. Hij voert ons mee naar de mensen, de plekjes en de adressen die er in la douce France écht toe doen als het gaat om kookkunst, om smaak en dus optimaal genieten. Zo groot als zijn kennis en enthousiasme is ook zijn vriendenkring in zijn voormalige vaderland. Alain kent alle topchefs in Frankrijk persoonlijk, weet blindelings de weg naar de leukste bistro’s en brasseries, de beste leveranciers van vis, vlees, groenten, specerijen, patisserie en wijnen, en de mooiste regio’s die je als liefhebber van de Franse keuken kunt aandoen.
Tour d’Alain
Een culinaire reis door Frankrijk
‘In twaalf jaar tijd heeft hij zijn liefde, heimwee en chauvinisme gesublimeerd tot een culinaire tour de France.’ – Joël Broekaert, nrc.next

'Tour d’Alain
is niet zomaar een kookboek, het is eigenlijk een culi-reisgids. Alain geeft je met dit heerlijke boek een rondreis door Frankrijk. Hij neemt je mee naar bijzondere culinaire plekken, schrijft over de (Franse) chefkoks die hij bewondert en hoe hij met hen in contact is gekomen. Ook staat het boek natuurlijk vol met (traditionele) regionale recepten en typische gerechten van beroemde chefkoks als Alain Passard en Pierre Gagnaire. En van zijn moeder! Zijn grootste inspiratiebron.' – Libelle

'Een knetterende, bruisende, buitelende, bundel (...) barstensvol met lekkerbekkende informatie, vooral over restaurants en koks, maar ook met recepten.
Caron stuitert langs de culinaire wegen, hij slurpt, hij savoureert, hij buffelt zich door de ganse Franse gastronomie. Onderweg strooit de toeterende tourwagen sappige anekdotes, tips en weetjes over tradities, producten, technieken en bereidingen uit Aquitaine, Bourgogne, Parijs, Bretagne, Lyon en de rest van de Hexagone. Caron is een bonk adrenaline zonder een spoortje van de bij Fransen zo normale gereserveerdheid; hij springt op iedereen af.
Zodoende is het boek gelardeerd met familie-albumachtige kieken van Alain met Bocuse, Alain met Passard, Alain met Ducasse, Alain met Jean et alleman. En verdraaid nog aan toe, het stoort allerminst. Integendeel, mag ik wel zeggen.' – Onno Kleyn, de Volkskrant

‘In het recent verschenen Tour d’Alain neemt hij ons mee op een smakelijke reis door Frankrijk. (…) het boek is ook en vooral een ode aan zijn vele culinaire Franse helden, met wie hij in de meeste gevallen ook goed bevriend is. (…) En Caron zou Caron niet zijn als hij niet bij elke plek een amusante anekdote vertelt, meestal zijn eigen ervaringen met het betreffende eetadresje.’ – Leven in Frankrijk