Fika, hygge en maak je leven zo lekker mogelijk

Fika, hygge en maak je leven zo lekker mogelijk

In oktober verschijnt het kookboek van Yvon Jaspers 'De keukentafel van het Noorden'. 

Yvon: 'Ik denk weleens dat mijn heel verre voorouder eigenlijk een ruige Viking was, of tenminste een klein vrouwtje dat al die lange wintermaanden voor een vuurtje zat te breien en de hele dag koekjes bakte. Hoe kan ik anders verklaren dat ik zo gelukkig word van het Noorden?'

 

 

BESTE BBQ BOEK VAN 2017: HET VUUR DE BAAS

BESTE BBQ BOEK VAN 2017: HET VUUR DE BAAS

Gadgetgear.nl boordeelt al jaren kookboeken en dan met name BBQ boeken. Nu BBQ steeds meer cultuur begint te worden, zien we steeds meer Nederlandse boeken en zien we ook echt een stijging in de kwaliteit. Dit jaar kreeg ik vier boeken onder ogen die genoeg opvielen voor een nominatie.

Lekker burgerlijk

Lekker burgerlijk

Een sprintje naar de snackbar voor een broodje (ham)burger? Ze zelf maken is ook weleens leuk. Vis, vlees of vega: chef Julius Jaspers bedacht bijzondere burgercombi's. aan de slag!

ONTBIJT van Mara Grimm wint Oscar van de kookboeken

ONTBIJT van Mara Grimm wint Oscar van de kookboeken

Het boek ONTBIJT van Mara Grimm is het beste ontbijtboek ter wereld. Dat is gisteren bekend gemaakt tijdens de Annual Gourmand Awards Ceremony in Yantai, China. Het boek werd eerste in de categorie ‘Breakfast’. De tweede prijs ging naar ‘Little Tables’ uit Nieuw-Zeeland. De derde prijs naar ‘At the Table’ van de Amerikaanse food historicus Ken Albala.

De eerste dag fotograferen voor het Hartige bakboek

De eerste dag fotograferen voor het Hartige bakboek

Bakken is populairder dan ooit en zal dat de komende jaren ook zeker nog blijven. Mede doordat omroep Max vorig jaar bijtekende voor 3 jaar Heel Holland Bakt zal Nederland voorlopig nog door blijven bakken. Wat nog weinig tot niet voorkomt in de huidige bakboeken zijn hartige baksels. Vaak worden er wel enkele hartige recepten gegeven, maar een heel hartig bakboek is er nog niet.

Geschiedenis van de pizza

Geschiedenis van de pizza

Over het ontstaan van de pizza kun je eeuwig twisten. Feitelijk is het een plat brood en dat wordt al eeuwenlang in vele culturen gebakken. Maar de pizza zoals wij hem nu kennen – rond, met een rand, tomatensaus en/of kaas – komt uit Napels. Er werd al over geschreven in de zeventiende eeuw. In die tijd was pizza streetfood voor de minderbedeelden.

Dag na verschijning en presentatie tweede druk van de Vleesbijbel

Dag na verschijning en presentatie tweede druk van de Vleesbijbel

De Vleesbijbel van Gertjan Kiers ligt nog maar net in de winkels of de herdruk is in de maak. Het is het juiste moment voor een boek alls dit. 'Om bewustzijn te vergroten en om helder te krijgen waar vlees vandaan komt, maar ook om fantastische recepten van minder gangbare delen van dieren te presenteren. We gooien te veel weg en dat is zonde.'