Zoeken
Happy 'World Health Day'
Blauwebessenhavermoutje met pecannoten

Happy 'World Health Day'

Gepubliceerd op 7 april, 2024 om 08:00

Blauwe bessen zijn met hun vele antioxidanten supergezonde vitaminebommetjes. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen en gooien ze het liefst overal in!

Benodigdheden

steelpannetje

Ingrediënten

voor 1 persoon

50 g havermout

handje blauwe bessen (vers of diepvries)

1 tl (bloemen)honing

200 ml sojamelk

1 el gedroogde cranberry‘s

1 el pecannoten

Zo maak je het

  1. Prak driekwart van de blauwe bessen fijn en doe het met de honing in een pan. Breng aan de kook en laat pruttelen tot het mengsel een jamstructuur heeft. Schenk dit in een mok.
  2. Breng de havermout met de sojamelk in een (andere) pan aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes koken en roer regelmatig door. Voeg halverwege de cranberry‘s toe.
  3. Schenk de havermout op de blauwebessenjam.
  4. Garneer met de overgebleven blauwe bessen en met de pecannoten. Enjoy!
Auteurs
Auteur: Pascalle Bonnier

Mathijs Kok en Pascalle Bonnier schreven samen het populaire kookboek 'Havermoutje' en lieten overtuigend zien dat havermout niet alleen 's ochtends als pap gegeten kan worden, maar ook heel lekker is in lunch, diner of nagerecht. In 'Nootje' laten ze hetzelfde principe los op noten. Ze delen recepten op Instagram, waar duizenden notenliefhebbers dagelijks hun culinaire hart ophalen.

Auteur: Mathijs Kok

Mathijs Kok en Pascalle Bonnier schreven samen het populaire kookboek 'Havermoutje' en lieten overtuigend zien dat havermout niet alleen 's ochtends als pap gegeten kan worden, maar ook heel lekker is in lunch, diner of nagerecht. In 'Nootje' laten ze hetzelfde principe los op noten. Ze delen recepten op Instagram, waar duizenden notenliefhebbers dagelijks hun culinaire hart ophalen.

Boeken
Pascalle Bonnier & Mathijs Kok - Havermout
Pascalle Bonnier & Mathijs Kok

De serie waar één onderwerp uitgelicht wordt door dé expert op dat gebied.

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws