Over het boek


Koken zoals Sergio Herman in zijn sterrenrestaurants doet, kan bijna niemand. Hoeft ook niet, want de Zeeuwse top-chef kookt thuis precies zoals wij dat allemaal doen: snel, simpel en gezond. Toch zijn de gerechten die in huize Herman op tafel komen nét even lekkerder. In Just Cook It legt hij uit waarom. Van een lasagne tot een tiramisu en van een pan mosselen tot een auberginesalade: door een paar simpele toevoegingen leert Sergio je om iets eenvoudigs super tasty te maken. Bijvoorbeeld door altijd wat zelfgemaakte chili-olie bij de hand te hebben. Of door een piepklein beetje gekonfijte citroen toe te voegen. Maar vooral door gewoon in de keuken te gaan staan en aan de slag te gaan, want lekker koken is vooral een kwestie van doen. Kortom: JUST COOK IT.



Recepten uit het boek


CAPONATA

CAPONATA

Op en top Sicilië. Ik heb een groot zwak voor gestoofde groente, dus caponata is een van mijn all-time favorites. Het lekkerste is om de groente een dag van tevoren te maken. Je hoeft dan alleen nog maar even wat azijn of olie en misschien nog een beetje zout toe te voegen. Je kunt het serveren als bijgerecht, maar ik eet het ook graag met een broodje met ansjoviscrème uit het hoofdstuk Basic magic.



MY FAVORITE DAHL

MY FAVORITE DAHL

Dit recept heb ik leren kennen door Merita Fakiera, die toen de reserveringen verzorgde voor mijn restaurants Oud Sluis en The Jane. Ze heeft Indiase roots en kookt fantastisch. De eerste keer dat ik haar dahl proefde was echt een doodslagmomentje. Het heeft echt alles in zich waar ik van houd: de combinatie van de linzen die nog een goede bite hebben met het zachte en lichtzure van de tomaten, die frisse yoghurt en die mysterieuze kruiden… Mijn versie is nog iets hartiger geworden, want daar houd ik van. Ik serveer hem met roti paratha, dat lijkt een beetje op bladerdeeg en is luchtig, knapperig, en heel smaakvol.