Over het boek


Met meer dan 130 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta in Pastabijbel de oneindige mogelijkheden van pasta zien, uiteraard geheel volgens Italiaanse traditie. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van verschillende soorten pasta's en sauzen. Van klassiekers zoals spaghetti carbonara en alle vongole tot minder bekende gerechten als pizzoccheri alla valtellina en zite alla sangiovanello. Pastabijbel is voor zowel de beginnende kok als het kookwonder een verrassend en leerzaam naslagwerk.



Recepten uit het boek


RIGATONI MET KRAB EN VENKEL

RIGATONI MET KRAB EN VENKEL

Krab uit de Noordzee is supersmaakvol en stukken goedkoper dan kreeft. Toch verdwijnt een groot gedeelte naar andere landen, omdat wij het een moeilijk schaaldier vinden. Vraag je visboer naar krabvlees, want zelf koken en ontleden is misschien een beetje spannend voor een simpele pasta. Gebruik onder geen beding krabvlees uit blik.



CANNELLONI MET RICOTTA EN SPINAZIE

CANNELLONI MET RICOTTA EN SPINAZIE

Dit cannellonirecept is een van mijn favorieten voor een familiemaaltijd. Het zit boordevol gezonde spinazie en Italiaanse smaken. Gebruik een spuitzak om de buisjes te vullen, dat scheelt een hoop frustratie.