Het ROTZOOI festival stelt fermenteren centraal

Het ROTZOOI festival stelt fermenteren centraal


De auteurs van fermentatiebijbels Verrot Lekker (Christian Weij) en Over Rot (Meneer Wateetons) organiseren aanstaande zondag het ROTZOOI fermentatiefestival, een waanzinnig leuk, smakelijk en leerzaam festival op een van de mooiste plekken van Amsterdam.

ROTZOOI is geen foodtruck festival. Natuurlijk kun je op de fermentatiemarkt bij bijna 25 kramen de hele dag lekker eten en drinken, maar ROTZOOI gaat dieper. Met een gefermenteerd drankje in de ene en een kimchiburger in de andere hand woon je demonstraties en lezingen bij en kun je workshops volgen. Verder vind je op ROTZOOI onder andere fermentatiekunst, een starterruiltent en nemen Meneer en Christian Weij het tegen elkaar op in een fermented foodbattle (GO TEAM WATEETONS!).

Wateetons Worst
Superleuk extraatje: Uw aller meneer Wateetons geeft op het festival een sneak preview van zijn droge worstlijn: Wateetons Worst. Boozy worsten, gemaakt van het vlees van goed gehouden Livar varkens en met een lekkere scheut drank erin. Er zijn voorlopig vijf varianten: gin, hop, port, whisky en beerenburg.





Helpen?
Voor het festival zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die gedurende de dag willen helpen! Mail info@rotzooi-festival.nl


Dussss
Datum: zondag 25 september 2016
Tijd: 11:00 tot 20:00
Locatie: Mediamatic, Dijkspark 6, Amsterdam. Slechts 15 minuten lopen vanaf het centraal station.

Social
www.rotzooi-festival.nl 
info@rotzooi-festival.nl
facebook: /rotzooifestival
instagram: @rotzooifestival
twitter: @rotzooifestival

 
Toegang tot het festival is gratis.
  


Meer nieuws



BBQ Time!!

BBQ Time!!

Ik had het echt gezegd, nooit meer een BBQ-boek, want wat moet je na het schrijven van een bijbel. Er is echter nog zoveel dat ik niet heb verteld, en vooral nog zoveel wat jullie nog niet gemaakt hebben, dat ik ben gezwicht voor de vraag van mijn trouwe uitgever.

Mezze, meraki en vier het leven zo vaak als je kunt

Mezze, meraki en vier het leven zo vaak als je kunt

Vanaf de oudheid betekent Mezé in het Grieks ‘het eten van hapjes’. Kleine hapjes met verschillende smaken en ingrediënten. Het is niet de bedoeling dat je van al die kleine schaaltjes gaat opscheppen zoals wij gewend zijn.