Kookbijbels, onmisbaar in elke keuken

Kookbijbels, onmisbaar in elke keuken


De kookbijbels van Carrera Culinair zijn in de afgelopen jaren een begrip geworden. Door de sterke inhoud, het heldere concept, de auteurs met ieder hun eigen specialisme en de mooie vormgeving, worden ze door de pers en consument met open armen ontvangen.

De komende twee maanden zijn de kookbijbels te koop met korting. I.p.v. € 29,99 nu voor slechts € 19,99

 

Bart van Olphen over de Visbijbel:

De afgelopen jaren heb ik veel visliefhebbers ontmoet: klanten die onze viswinkels bezochten, leerlingen die mijn workshops volgden, toehoorders van mijn lezingen, en vele anderen. En telkens hoorde ik hoe lekker iedereen vis vindt, maar thuis vis zelden klaarmaakt met als excuus dat dit te ingewikkeld, te prijzig en te tijdrovend zou zijn. Niets is minder waar, en daarom dus dit kookboek. Om te laten zien dat werken met vis niet ingewikkeld is, allerminst prijzig hoeft te zijn en dat je met het juiste keukengerei in een handomdraai een mooi visgerecht op tafel tovert.

 

Rutger van den Broek over de Bakbijbel:

Mijn bakboek bevat meer dan 160 zoete bakrecepten. De recepten zijn ingedeeld de hoofdstukken: ‘Koek &
koekjes’, ‘Cakes’, ‘Taarten’, ‘Gebak’, ‘Friandises’, ‘Desserts’ en ‘Wafels, poffertjes & pannenkoeken’. Hierin vind je zowel basisrecepten als variaties daarop. Om de recepten zo kort mogelijk te houden, is een aantal veelgebruikte onderdelen als bladerdeeg en meringue terug te vinden in het hoofdstuk ‘Basisrecepten’. Daarnaast heb ik ver- schillende technieken beschreven in de ‘How-to’s’, met daarbij stap-voor-stap- foto’s van de handelingen. 

 

Mari Maris over de Groentebijbel:

Ieder hoofdstuk begint met een introductie van de groentesoort. Daarin
beschrijf ik onder andere hoe u de groenten het beste kunt schoonmaken en snijden; daarom staat dat niet ook nog een keer in het recept; u bent immers niet gek. Onder veel recepten staan variaties; daarin geef ik ingrediënten die u kunt toevoegen of vervangen, zodat u met hetzelfde recept als uitgangspunt kunt variëren. De recepten worden gevolgd door serveersuggesties. Neem de suggesties gerust met de Franse slag.

 

Julius Jaspers over de BBQbijbel:

Om te beginnen ga ik vrij diep in op de aanwijzingen hoe je bijvoorbeeld rollade opbindt, zalm fileert, zoutkorst maakt, lamsbout ontbeent en pekel injecteert, gewoon omdat dat handig en leuk is. Na de how-to’s start ik met een hoofdstuk over groente op de BBQ – hoe lekker – waarna vis, gevogelte, rund, varken (mijn favoriet) en lam volgen. Vervolgens geef ik je nog flink wat
recepten voor bijgerechten en condimenten (sauzen, rubs en andere smaakmakers) en ik sluit natuurlijk
af met zoet, want dat gaat ook top op de BBQ.


Meer nieuws


De eerste dag fotograferen voor het Hartige bakboek

De eerste dag fotograferen voor het Hartige bakboek

Bakken is populairder dan ooit en zal dat de komende jaren ook zeker nog blijven. Mede doordat omroep Max vorig jaar bijtekende voor 3 jaar Heel Holland Bakt zal Nederland voorlopig nog door blijven bakken. Wat nog weinig tot niet voorkomt in de huidige bakboeken zijn hartige baksels. Vaak worden er wel enkele hartige recepten gegeven, maar een heel hartig bakboek is er nog niet.