Breekbroodhaverbolletjes

Breekbroodhaverbolletjes

Sharing is caring. Geef elk bolletje een andere topping en creeër zo een vrolijk breekbrood. Mag ik van jou een bolletje met maanzaad? Dan krijg jij die met zonnebloempitten.

Benodigdheden


keukenmachine met kneedhaak

bakpapier


Ingrediënten


50 g havermeel

10 g gedroogde gist of 20 g verse gist

170 ml lauwwarm water

100 g kastanjemeel

50 g amandelmeel

200 g speltbloem

snufje zout

sesamzaad of andere zaadjes, zoals maanzaad of zonnebloempitten

havermout, om in te rollen


Bereidingswijze


1)      Los de gist op in 50 milliliter water in een grote kom.

2)      Doe al het meel en de bloem met 120 milliliter water bij het gistmengsel en kneed het geheel goed door.

3)      Voeg geleidelijk de rest van het water en het zout toe en kneed tot het deeg een bal vormt die niet plakt en niet droog is.

4)      Laat het deeg 30 minuten rijzen in de kom en bekleed de bakplaat met bakpapier.

5)      Kneed het deeg nog een keer kort, maak er kleine bolletjes van en rol deze door de verschillende zaadjes of door de havermout en leg ze tegen elkaar aan, in bloemvorm, op de bakplaat.Laat het deeg 45 minuten rijzen en verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de bolletjes in circa 30 minuten mooi bruin en gaar. Tijd voor het betere breekwerk!