Gepofte aardappel

Gepofte aardappel

Een makkie, maar toch even erbij blijven, er is niets lekkerder dan een perfect gepofte aardappel mits de garing goed is. 

Benodigdheden


  • 1,5 kilo aardappelen, Nicola
  • olijfolie
  • Maldon zeezout
  • 200 g crème fraîche
  • 2 bosuien, gesneden
  • grof gemalen peper
  • knoflookzout (kant-en-klaar te koop)

Bereidingswijze


  • Stook de bbq op naar 180 graden.
  • Was de aardappelen onder een lopende kraan en pak ze per stuk in met wat druppels olijfolie en zeezout in aluminiumfolie.
  • Laat de aardappelen 1½ uur garen in de barbecue, verhoog de tijd als je barbecue geen deksel heeft, en draai de aardappelen dan ook af en toe om. Controleer met een satépen de garing.
  • Meng crème fraîche met bosui, grof gemalen peper en knoflookzout en laat minimaal een halfuur intrekken.