Gesuikerde kaneelwalnoten

Gesuikerde kaneelwalnoten



Deze noten zijn echt verslavend! Bij mij thuis zijn ze altijd zo weg, omdat iedereen dol is op dat knapperige kaneellaagje. Je kunt voor de afwisseling ook pecannoten gebruiken.


Ingrediënten


- 1 el kokosolie
- 80 ml ahornsiroop
- 2 tl vanille-extract
- 1 tl kaneelpoeder
- 225 g walnoten


Bereidingswijze



15 minuten voorbereiden

1. Meng in een steelpannetje op middelhoog vuur de kokosolie met ahornsiroop, vanille-extract en kaneelpoeder en laat 5 minuten zachtjes pruttelen; roer voortdurend.

2. Doe de walnoten erbij en verwarm nog een paar minuten op middelhoog vuur. Roer steeds goed met een houten lepel of spatel tot het mengsel is ingedikt en aan de noten plakt – ze moeten bedekt zijn met een dikke, glanzende saus.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier, schep de walnoten erop en laat 30 minuten afkoelen zodat het glazuur mooi uithardt. Bewaar de noten bij kamertemperatuur maximaal twee weken in een luchtdicht afgesloten bakje.