Gezonde gevulde portobello op het menu

Gezonde gevulde portobello op het menu


Ingrediënten


  • 1 portobello
  • ½ rode ui
  • knoflook, naar smaak
  • 4 cherrytomaatjes
  • 50 g doperwten
  • 4 zwarte olijven
  • 2 el cottagecheese light
  • olijfolie, om in te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats de portobello 10 minuten in de oven.

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, de cherrytomaatjes door de helft en laat de doperwten uitlekken.

Zet een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag en ingesmeerd met een beetje olie
op het vuur, fruit de ui met knoflook en bak daarna de doperwten 4 minuten mee.

Haal de portobello uit de oven en vul met het uimengsel, de cherrytomaatjes, olijven en
cottagecheese light.

Breng op smaak met een snuf zout en peper en plaats de portobello nog 5 minuten in de
oven.

Serveer met zoete aardappel.

Varieer met de zoete aardappel. Gepoft, gepureerd, gekookt of gebakken: aan jou de keus!