Gezonde tonijnburger met wasabi en taugé

Gezonde tonijnburger met wasabi en taugé

Dit zijn topburgers voor na een sportinspanning. Tonijn is eiwitrijk, beschikt over goede vetten en bevat onder meer vitamine D en fosfor, die allebei zorgen voor sterke botten. Zuurdesembrood houdt je bloedsuikerspiegel stabiel en zorgt voor een betere opname van mineralen. In vergelijking met tarwe heeft zuurdesembrood een lager gehalte aan fytinezuur en dat beter is voor de darmen.

Benodigdheden


fijne rasp

keukenmachine

2 kommen

koekenpan

keukenpapier

kommetje


Ingrediënten


175 g albacore tonijnfilet

½ limoen, goed schoongeboend

1 lente-ui, fijngesneden

½ eiwit

3 el panko

peper en zout

1 el zonnebloemolie

2 el sojasaus

½ tl wasabipasta

2 tl mayonaise

2 sneden zuurdesembrood, geroosterd

1 blad paksoi

40 g taugé

2 radijsjes, dungesneden


Bereidingswijze


1 Snijd de tonijn in kleine stukken. Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de tonijn met de lente-ui, het eiwit en een halve theelepel limoenrasp in een keukenmachine en pulseer een aantal keer tot een gehaktachtig mengsel.

2 Schep het mengsel uit de keukenmachine in een kom en kneed de panko erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Vorm er met je handen 2 burgers van.

3 Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 6 minuten aan beide zijden bruin. Haal ze uit de pan en veeg de pan schoon met keukenpapier. Giet de sojasaus in de pan en bak de tonijnburgers aan beide kanten in de sojasaus tot ze een mooi donker kleurtje krijgen. Ze krijgen hierdoor ook een beetje zoute buitenkant.

4 Meng in een kommetje de wasabipasta met de mayonaise en 2 theelepels limoensap.

5 Snijd de boterhammen doormidden. Verdeel het groene gedeelte van het paksoiblad over de helften en leg daarop een plukje taugé. Leg de tonijnburgers erop, besmeer met de wasabi-mayo en garneer met de plakjes radijs. Dek de burgers af met de andere helft van de boterhammen.