Hollandse garnalencocktail

Hollandse garnalencocktail


Ingrediënten


Ingrediënten cocktailsaus

• 30 ml slagroom

• 100 g mayonaise

• 2 el ketchup

• 1 el whisky of cognac

• cayennepeper

• paar druppels worcestersaus


Ingrediënten cocktail

• 4 rijpe avocado’s

• sap van 1 citroen

• krop ijsbergsla

• 300 g Hollandse garnalen, gepeld

• 1 citroen, in partjes

• zout en peper
 


Bereidingswijze


Klop voor de cocktailsaus met een garde of mixer de slagroom lobbig. Schep daarna met een lepel de mayonaise door de slagroom. Meng de ketchup, whisky en cayennepeper erdoor. Breng op smaak met worcestersaus, zout en peper.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Laat 4 helften heel, snijd de andere helften in blokjes. Besprenkel met citroensap, dit zorgt ervoor dat de avocado niet verkleurt.

Verwijder de buitenste bladen van de ijsbergsla en doe ze weg. Scheur 8 kleine bladen voorzichtig één voor één van de krop. Verdeel ze over mooie glazen zodat ze een kommetje vormen voor de rest van de ingrediënten. Snijd de rest van de ijsbergsla fijn en leg dit erop. Leg de helften avocado op de ijsbergsla. Maak een torentje van de stukjes avocado. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de garnalen over de avocado en schenk de cocktailsaus erover. Strooi nog wat cayennepeper over de cocktail. Serveer met een partje citroen.