Mosselspiesje op oosterse wijze

Mosselspiesje op oosterse wijze

Een heerlijk mosselen gerecht met een oosterse smaak. Makkelijk te bereiden en in 40 minuten klaar.


Ingrediënten


  • 1 kg jumbo mosselen
  • witte gemalen peper
  • 2 el boter
  • scheutje water
  • 24 shiitakes
  • 3 lente-uien
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper
  • 100 g honing
  • sap van 1 limoen
  • 1 el mirin
  • 1 dl sojasaus
  • fleur de sel

Bereidingswijze


Kook de mosselen samen met de witte peper, een eetlepel boter en een scheutje water gaar (tot de schelpen open zijn). Haal de mosselen uit hun schelp en laat afkoelen.

Maak een kruis-inkeping in de top van de shiitakes en verwijder het steeltje. Snijd de lente-uien in gelijke grootte (ongeveer 2,5 centimeter). Snijd fijne reepjes uit het groene gedeelte en houd als garnituur.

Bak de lente-ui en shiitakes in een grillpan, ingesmeerd met weinig olie. Kruid met grof zout en peper van de molen.

Steek een shiitake, een stukje lente-ui en een mossel afwisselend op een spiesje. Smelt in een pan een eetlepel boter en leg er de spiesjes in zodra de boter bruist. Giet de honing en het limoensap over die spiesjes en blus met de mirin en de sojasaus zodra de honing begint te bruisen. Als de saus begint te kleven aan alle spiesjes, zijn ze klaar om te serveren. Kruid met fleur de sel.