Moules à la champagne

Moules à la champagne


Ingrediënten


1 sjalot

klontje boter

sap van 1 citroen

1 dl witte wijn

1 el cognac

2 dl champagne

3 dl room

1 el maiszetmeel

1,5 kg jumbo mosselen


Bereidingswijze


Champagnesaus
Versnipper de sjalot, stoof ze aan in wat boter en blus met het sap van een citroen, de witte wijn en cognac. Laat even inkoken en bevochtig met de champagne en de room. Voeg het maiszetmeel toe en laat 5 minuten inkoken.

Moules parquées
Houd de mosselen met de punt naar beneden en de rechte kant naar buiten. Houd ze vast tussen je duim, wijs- en middelvinger. Druk de bovenste schelp naar rechts, zodat die verschuift, en neem een scherp molenmesje (keukenmesje). Snijd van de bovenkant van de opening naar beneden. Snijd de bovenste schelp los, zorg dat de voet van de mossel goed los is voor je de bovenste schelp lostrekt. Als het niet van de eerste mossel lukt, geen nood. Oefening baart kunst!

Afwerking
Schik de mosselen in een mosselbord, overgiet met de saus. Gebruik slechts een dunne laag saus. Gratineer onder de grill tot de saus goudbruin kleurt.