Nutty nut

Nutty nut

Zelf ijs maken. Eenvoudig en voor iedereen!

Benodigdheden


  • keukenmachine
  • vorm voor 6 magnums
  • houten stokjes
  • au bain-mariepan of twee in elkaar passende pannetjes
  • bakpapier

Ingrediënten


  • 2 bananen, zonder schil en in stukjes
  • 200 ml amandelmelk
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 el amandelpasta
  • 1 el honing
  • 25 g pecannoten of walnoten, grof gehakt
  • 25 g amandelen met velletje, grof gehakt
  • 200 g pure chocolade
  • 3 el kokosolie

Bereidingswijze


Pureer de bananen, amandelmelk, Griekse yoghurt, amandelpasta en honing in de keukenmachine tot een gladde massa.

Voeg de noten toe aan het mengsel - bewaar 1/3 voor de garnering.

Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes, zet de houten stokjes erin en laat de ijsjes gedurende 6-8 uur hard worden in de vriezer.

Hak de overgebleven noten nog iets fijner.

Smelt de chocolade au bain-marie en roer de kokosolie erdoor.

Doop de ijsjes in de chocolade en bestrooi met de overgebleven noten. Laat de chocolade even hard worden en leg de ijsjes dan op een stuk bakpapier.

Zet de ijsjes in de vriezer of eet ze direct op.