Paprikahummus

Paprikahummus

Iedere dag een bak kwark met fruit en altijd maar weer tonijnsalade of pindakaas op je boterham of rijstwafel. Dat is saai. Verander vaak van keuze. Dat werkt echt, je zult het merken aan je lijf. En dan ben je nog niet eens veranderd van portiegrootte of gaan sporten. 

Maak wat lekkere spreads (zoals deze paprikahummus, links op de foto), stop ze in lege jam- of pindakaaspotten en bewaar die in de ijskast. Smeer dikke lagen en maak torens van tomaat, komkommer, sla, radijs, avocado, paprika, alfalfa, augurk, veldsla en zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Probeer ook eens de groene spreads op de foto: avocado-wasabispread, doperwtenspread of het courgettesmeersel!

Benodigdheden


keukenmachine


Ingrediënten


• 150 g geroosterde rode paprika’s uit een pot
• 1 teen knoflook
• 1 blik kikkererwten (400 g)
• 1 citroen, de rasp en het sap
• 1½ el tahin (sesampasta)
• 1 snuf gemalen komijn
• 1 snuf cayennepeper
• 1 snuf zeezout
• 1 bosje verse peterselie


Bereidingswijze


Tja, een kind kan bijna de was doen. Hak de knoflook fijn. Was de kikkererwten en doe ze met de rest van de ingrediënten, behalve de peterselie, in een keukenmachine en laat flink draaien tot een glad geheel. Proef goed wat je nog meer zou kunnen toevoegen. Beetje zeezout? Misschien meer cayennepeper?

Hak de peterselie fijn en meng met een lepel door het mengsel. Smeren maar!

Één tot twee weken houdbaar.