Quiche van boerenkool met worst

Quiche van boerenkool met worst

Mijn tip voor deze winter: boerenkool en worst met een twist! Geen stamppot met aardappelen, maar verwerkt in een quiche.

Benodigdheden


quiche- of springvorm Ø 24 cm


Ingrediënten


  • 500 g boerenkool
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 5 eieren
  • 3 el tarwebloem
  • 100 g geraspte jong belegen kaas
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (ontdooid)
  • 2 el paneermeel
  • 100 g zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 300 g rookworst, in plakjes
  • 100 g spekjes, uitgebakken
  • olijfolie, om in te bakken en om in te vetten
  • snuf zout

Bereidingswijze


  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in met olijfolie.

 

  • Kook de boerenkool in een laagje water met het bouillonblokje in 10-15 minuten gaar.

 

  • Bak de ui en rode peper aan in een koekenpan met een scheutje olijfolie.

 

  • Roer de eieren los en meng met de tarwebloem, geraspte kaas en een snuf zout.

 

  • Bekleed de quichevorm met het deeg voor hartige taart en bestrooi met het paneermeel.

 

  • Giet de boerenkool af, zorg dat je zo veel mogelijk vocht afgiet. Meng de boerenkool met het ui-pepermengsel, het eimengsel, de stukjes zongedroogde tomaat, twee derde van de plakjes rookworst (de rest houd je nog apart) en uitgebakken spekjes.

 

  • Verdeel de boerenkoolvulling over het deeg en beleg met de overgebleven plakjes worst.

 

  • Bak de quiche in de oven in 30 minuten gaar. Bekleed de taart na 10 minuten met aluminiumfolie, zodat de plakjes worst niet aanbranden of taai worden.

 

  • Snijd de quiche in punten en serveer direct.