Snelle bananenpannenkoek

Snelle bananenpannenkoek

Dit gerecht staat in een handomdraai op tafel. Banaan, eieren en havermout vullen je energie weer aan en dat is precies wat je nodig hebt na een goede work-out. Dit pannenkoekje is ook handig om mee te nemen. Verdubbel de ingrediënten en maak er meteen twee, want ook koud is-ie verrukkelijk.

Benodigdheden


  • garde
  • koekenpan

Ingrediënten


  • 1 rijpe banaan (hoe bruiner, hoe beter)
  • 1 ei
  • 2 el havermout
  • 1 tl kokosolie (roomboter kan ook)
  • ahornsiroop of maple syrup
  • 1 handje blauwe bessen

Bereidingswijze


Knijp de banaan in zijn schil alvast een beetje fijn, dat maakt het prakken straks makkelijker. Kluts het ei in een bakje samen met de havermout. Pel de banaan en voeg eraan toe. Roer het geheel goed door tot een smeuïge substantie; een paar stukjes in het beslag is niet erg.

Laat een koekenpan op hoog vuur heet worden en voeg de kokosolie toe. Als de olie heet is, mag het beslag erbij. Het wordt een dikke pannenkoek, dus het beslag hoeft niet de gehele bodem te bedekken. Zet het vuur laag en bak de pannenkoek in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Besprenkel met de siroop en strooi er een handje blauwe bessen over. Eet smakelijk!

TIP
Om de pannenkoek nog meer te pimpen, kun je een dot kwark en wat bosvruchten toevoegen.